26.01.2011

Dnevnik turneje: Zimovanje u Jakobsfeldu, 25.01.2011.

posted by admin

in blog, Tri lica knjige

Tako je trebalo da nazovemo čitavu turneju.

Mislili smo da ćemo se ovog puta izvući. Iz Beograda smo krenuli po neobično sunčanom danu, pred Pančevo smo uleteli u gustu maglu, a čim smo prošli tablu s oznakom grada, počeo je da pada i sneg. Kočili su mi se prsti na nogama od hladnoće.

Na sve smo, međutim, zaboravili jačih sat vremena, u božanstvenom, dubokom mraku Male scene Kulturnog centra Pančeva, uz miris, akustiku i škripu dasaka pravog teatra. Posle rok-kluba, privatne knjižare, knjižarskog lanca, bioskopa i kulturnog centra, u lokacije nastupa upisali smo i jedno pozorište.

Činilo mi se da su obojica kolega posebno inspirisani. Rekao bih da je sama izvedba bila naštelena i podmazana, do sada možda najbliže onome kako sam ja to zamišljao kada smo kretali sa svim.

Bilo je pregršt dobro raspoloženih prijatelja, drugara iz klupe i drugih školskih ličnosti iz Darkovog bivšeg života, više zvučnih imena domaće književnosti, zadovoljne publike i korisnih, velikodušnih komentara.

Pred ponoć, dok smo odmrzavali kola i spremali se nazad preko Tamiša, i dalje je bilo hladno, ali više ne tako agresivno, pre kao na apsolutnoj nuli u filmu Ledena oluja.

Comments are closed.