18.02.2024


Laguna
oktobar, 2023

On samo želi da otkrije šta se desilo sa njegovom ženom o čijoj se sudbini ne zna ništa poslednjih deset godina. Za taj posao nema idealnijeg od Skeptika – nekada novinara, danas slavnog majstora za rešavanje problema.

Polazeći za davno ohlađenim tragovima, Skeptik će morati da se probije kroz armiju svedoka i potencijalnih osumnjičenih za nestanak, od ostarelog rokera, preko nudističkog kluba do poslovno-političke elite nekadašnje države. Istraga će ga odvesti do još intrigantnije tridesetogodišnje rovinjske misterije. A da li postoji konkretan krivac koji upravlja događajima iz senke?

U Polju meduza Oltvanji gradi suptilnu rezonanciju teksta sa širim kulturno-istorijskim planom, od socijalizma do tranzicionog kapitalizma, od bivše Jugoslavije do današnjeg Beograda, i nazad.

Ovo je istovremeno klasičan detektivski roman, savremeni triler i hronika jednog društva. Na kraju će se čitalac zajedno sa pripovedačem zateći izmenjen u briljantno ispisanoj književnosti tuge, nezalečenih porodičnih odnosa i neobičnih balkanskih sudbina.

Odlomak iz knjige možete pročitati ovde.
https://www.laguna.rs/odlomak_7380_polje_meduza.html

Comments are closed.